Geen producten in de winkelwagen.
Mis geen bespaartips, schrijf je in en ontvang 10% korting!
Wegens verhuizing is onze webshop tijdelijk gesloten. Bedankt voor uw begrip en we kijken ernaar uit u binnenkort weer van dienst te kunnen zijn!
Tegenwoordig kun je online een heleboel tips vinden over het drinken van water. Vooral de spannende tips worden vaak snel van elkaar overgenomen, waardoor er nogal wat fabels over water te vinden zijn.
In Nederland is dat niet waar. De kwaliteitseisen van drinkwater uit de kraan zijn zo hoog, dat kraanwater niet onderdoet voor bronwater. De samenstelling van het water is wel iets anders, maar dat maakt qua gezondheid niet uit. Een bijkomend voordeel van kraanwater: je koopt geen plastic flesje! Door te kiezen voor een herbruikbare drinkfles voorkom je extra plastic afval.
De hoeveelheid vocht die je nodig hebt varieert per persoon, er is geen standaard die voor iedereen geldt. Als je veel vocht verliest, zal je ook meer moeten drinken. Bijvoorbeeld als je veel in een warme omgeving bent of als je veel sport. Als je minder actief bent hoef je ook minder te drinken. Ook je leeftijd en je lichaamsgewicht hebben invloed op je vochtbalans. Daarom zijn er ook verschillende adviezen te vinden over het drinken van water, van 1,5 tot 3 liter per dag.
Over bruisend water bestaan nogal wat fabels. Het zou slecht zijn voor je tanden en je zou er dik van worden. Beiden zijn fabels! De bubbels in het water bestaan uit kleine hoeveelheden koolzuur, dat voor een iets hogere zuurgraad van het water zorgen. Maar door de aanwezigheid van calcium hebben de bubbels geen schadelijke uitwerking op je tanden. Ook dat water een dikwater is, is onjuist. Net als water zonder bubbels, bevat bruisend water geen calorieën. Het kan dus ook geen dikmaker zijn.
Moet je ook steeds naar de wc wanneer je een bakje koffie ophebt? Het lijkt alsof je extra vaak moet plassen. En koffie heeft inderdaad een licht vochtuitdrijvend effect. Maar het zorgt er niet voor dat je extra vocht kwijtraakt. Je mag al je kopjes koffie dus gewoon optellen bij je totale hoeveelheid water die je drinkt.
Water drinken is goed voor je, maar het moet niet teveel zijn. Als je echt teveel vocht binnenkrijgt, ligt een watervergiftiging op de loer. Je hebt dan te weinig natrium in je bloed, wat kan zorgen voor misselijkheid, hoofdpijn en braken. Als leidraad kun je je dorstgevoel aanhouden, als ook de omstandigheden tijdens een dag. Drink extra als het warm is en als je veel gaat inspannen. Mocht je onverhoopt toch oververhit raken, zorg dan dat je wat zout in je water doet, zodat je natriumgehalte weer op peil raakt.
Het gebruik van zonne-energie lampjes in je tuin kan een aanzienlijke besparing opleveren vergeleken met traditionele tuinlampjes die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Laten...
Bereid je voor, want als we niet snel in actie komen, kunnen we een serieuze muggenplaag verwachten. Volgens de bioloog en insectenkenner Arnold van...
In deze blog vind je 14 dingen die je moet weten over zonne-energie! Zo weet je precies hoe zonne-energie werkt en nog veel meer!...